Стоил от Неделево, пребил баща си до смърт заради скъсан джоб, отива на съд

Общество
16:56 - 08 Февруари 2023
1415
Стоил от Неделево, пребил баща си до смърт заради скъсан джоб, отива на съд

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния Стоил Терзиев. Той е предаден на съд за това, че е умъртвил жестоко 64-годишния си баща Антон в семейната им къща в село Неделево.

Между двамата често възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания. На 16 март 2022 г. те  отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата.

Антон се събудил в ранните часове на следващия ден и казал, че ще излезе навън. Стоил го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Синът се ядосал и го блъснал. Антон  загубил равновесие, хванал се за якето му и скъсал единия му джоб. Това вбесило Стоил, който започнал да бие жестоко родителя си. Свидетел на скандала подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ на 18 март Антон Терзиев починал от нараняванията си.

Спрямо обвиняемия Стоил е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.