Супа леща с кренвирши и бекон
за 2 порции, 20 мин
Кухня
08:49 - 15 Юни 2021
2830
Продукти
2 стръка пресен лук или ½ стрък праз
2 с.л. олио или зехтин
100 г пушен бекон
150 г леща по избор
800 мл месен или зеленчуков бульон
сол и черен пипер
1 ч.л. сух риган или 1 с.л. наситнен пресен
1 дафинов лист
3 кренвирша
3-4 стръка магданоз
Приготвяне
Пресният лук или празът се нарязва на тънки пръстенчета.
Загрява се олиото или зехтинът и се запържва беконът на кубчето до светло кафяво. Добавят се лукът и лещата и се задушава още 2-3 мин.
Сипва се бульонът, прибавят се черен пипер, риганът, дафиновият лист. Вари се под капак на среден огън 8 мин.
2 мин. преди края на готвенето се прибавят кренвиршите на хапки. Поръсва се с наситнен магданоз.