Супа от чушки с ябълки в кисело мляко
за 4 порции, 40 мин
Кухня
09:02 - 15 Септември 2022
2359
Продукти
4 едри червени чушки
1 морков
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
800 мл зеленчуков бульон
4 ч.л. микс от слънчогледови и тиквени семки
10 листенца босилек
1 ябълка
150 г кисело мляко
сол и черен пипер
1 ч.л. мед
1 с.л. ябълков оцет
Приготвяне
Почистените чушки, обелените морков и лук се нарязват на кубчета. Запържват се в загретия зехтин.
Сипва се бульонът и къкри 15 мин.
Семките се запичат на сух тиган.
Нарязват се на дребно листенцата босилек.
Изчистената от семето ябълка се нарязва на малки ивици или на кубчета и се смесва с киселото мляко.
Супата се пасира. Добавя се ябълковото кисело мляко. Подправя се със сол, мед, ябълков оцет и черен пипер. Поръсва се със семките и босилека.