Супершанс за Волгин, Карбовски, Дачков, Евгени Минчев: Путин обяви, че Русия дава визи за чужденци, които я подкрепят

Москва ще дава убежище на свои фенове, не е нужно за знаят и руски език

Общество
19:05 - 19 Август 2024
4849
Супершанс за Волгин, Карбовски, Дачков, Евгени Минчев: Путин обяви, че Русия дава визи за чужденци, които я подкрепят

Чужденци, които искат да се преместят в Русия, защото споделят руските ценности пред тези в собствените си страни, могат да кандидатстват за временно пребиваване, без дори да знаят руски език и история. Това се посочва в специален указ на президента Владимир Путин, публикуван в понеделник, съобщава "Интерфакс".

Москва ще издаде списък от държави, чиято политика противоречи на традиционните руски духовни и морални ценности, които ще имат право да се възползват от привилегията. В указа Путин нарежда на администрацията си да приема кандидати, които искат да отидат в Русия като политически емигранти, без да предоставят документ, потвърждаващ "владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството на Руската федерация".

Такива хора ще могат да се преместят да живеят в Русия въз основа на "отхвърляне на политиките, прилагани от тези държави, които налагат деструктивни неолиберални идеологически насоки, които противоречат на традиционните руски духовни и морални ценности", се казва в документа. Съответните ценности са записани в основите на държавната политика за запазване и укрепване на традиционните руски духовни и морални ценности.

С това изявени фенове на Путинизма у нас, сред които изпъкват журналистите Явор Дачков и Мартин Карбовски, Петър Волгин, Евгени Минчев и др., вече няма да имат никакъв проблем и да се преместят в любимата им Русия. 

Карбовски и Митрофанова вече ще могат да се срещат регулярно и в Москва