Сусамена риба с лайм и джинджифил

за 2 порции, 20 мин

Кухня
06:27 - 18 Юни 2021
1964
Сусамена риба с лайм и джинджифил

Продукти

2 филета риба по избор без кожата – по около 160 г

3 с.л. сусам

10 г пресен джинджифил

½ нарязан лайм

сол и бял пипер

2 с.л. олио

3 с.л. масло

 

Приготвяне

Филетата риба се овкусяват със сол и бял пипер и се натискат в сусама да полепне от двете страни.

Загряват се заедно олиото и маслото. Запържва се за кратко обеленият и нарязан на тънко джинджифил.

Изпържва се от двете страни и панираната в сусама риба по за 3 мин. и се изважда от тигана.

Добавят се в мазнината резенчетата лайм и се пържи още 1 мин.

Рибата се гарнира с масло с джинджифил и лайм от тигана.

По същия начин както рибата, може да се приготвят пилешки филета.