Сусамена риба с лайм и джинджифил
за 2 порции, 20 мин
Кухня
06:27 - 18 Юни 2021
1964
Продукти
2 филета риба по избор без кожата – по около 160 г
3 с.л. сусам
10 г пресен джинджифил
½ нарязан лайм
сол и бял пипер
2 с.л. олио
3 с.л. масло
Приготвяне
Филетата риба се овкусяват със сол и бял пипер и се натискат в сусама да полепне от двете страни.
Загряват се заедно олиото и маслото. Запържва се за кратко обеленият и нарязан на тънко джинджифил.
Изпържва се от двете страни и панираната в сусама риба по за 3 мин. и се изважда от тигана.
Добавят се в мазнината резенчетата лайм и се пържи още 1 мин.
Рибата се гарнира с масло с джинджифил и лайм от тигана.
По същия начин както рибата, може да се приготвят пилешки филета.