Свежо доматено с Lupa.bg: Андалуско гаспачо
за 4 порции, 40 мин
Кухня
06:35 - 06 Август 2022
3467
Продукти
600 г домати
2 филии хляб вид по избор
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 краставица
2 чушки – червена и зелена
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
сол и по желание лют червен пипер
Приготвяне
Хлябът се смила на едри трохи. Обелените лук и чесън се наситняват. Доматите се обелват и се нарязват на парчета.
Краставицата се нарязва на парчета. Чушките се почистват от семето. ¼ от всяка чушка се нарязва на дребни кубчета. Останалото – на парчета.
Парчетата чушки, доматите и краставицата се пасират заедно.
Добавят се хлебните трохи, лукът и чесънът. Сипва се около 250 мл студена вода според желаната гъстота и се разбърква.
Подправя се с оцета, зехтина, сол и лют червен пипер. Оставя се в хладилника поне за 30 мин. Поръсва се с кубчетата чушки.