Свежо доматено с Lupa.bg: Андалуско гаспачо

за 4 порции, 40 мин 

Кухня
06:35 - 06 Август 2022
3467
Свежо доматено с Lupa.bg: Андалуско гаспачо

Продукти

600 г домати

2 филии хляб вид по избор

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 краставица

2 чушки – червена и зелена

1 с.л. оцет

1 с.л. зехтин

сол и по желание лют червен пипер

 

Приготвяне

Хлябът се смила на едри трохи. Обелените лук и чесън се наситняват. Доматите се обелват и се нарязват на парчета.

Краставицата се нарязва на парчета. Чушките се почистват от семето. ¼ от всяка чушка се нарязва на дребни кубчета. Останалото – на парчета.

Парчетата чушки, доматите и краставицата се пасират заедно.

Добавят се хлебните трохи, лукът и чесънът. Сипва се около 250 мл студена вода според желаната гъстота и се разбърква.

Подправя се с оцета, зехтина, сол и лют червен пипер. Оставя се в хладилника поне за 30 мин. Поръсва се с кубчетата чушки.