Свински гулаш с картофи, моркови и алабаш
за 4 порции, 70 мин
Кухня
08:40 - 07 Декември 2023
4756
Продукти
400 г свинско месо без мазнини
4 средни картофа
1 кг алабаш
300 г моркови
100 г лук
2 с.л. зехтин или олио
500 мл месен бульон
сол и черен пипер
2 с.л. наситнен магданоз
Приготвяне
Обелените картофи се нарязват на едро. Обелените алабаш и моркови се нарязват на пръчици. Месото се нарязва на хапки. Обеленият лук се нарязва на дребно.
Картофите се сваряват в кипяща подсолена вода, без да се разваряват.
Свинското се подправя със сол и черен пипер. Загрява се олиото и се запържват месото и лука около 2 мин. Залива се с 300 мл бульон и се готви под капак около 60 мин. на тих огън.
По средата на готвенето се добавят алабашът и морковите, като се сипва и останалият бульон. Поръсва се накрая с магданоза. Поднася се с картофите.