Свински гулаш с картофи, моркови и алабаш

за 4 порции, 70 мин

Кухня
08:40 - 07 Декември 2023
3893
Свински гулаш с картофи, моркови и алабаш

Продукти

400 г свинско месо без мазнини

4 средни картофа

1 кг алабаш

300 г моркови

100 г лук

2 с.л. зехтин или олио

500 мл месен бульон

сол и черен пипер

2 с.л. наситнен магданоз

 

Приготвяне

Обелените картофи се нарязват на едро. Обелените алабаш и моркови се нарязват на пръчици. Месото се нарязва на хапки. Обеленият лук се нарязва на дребно.

Картофите се сваряват в кипяща подсолена вода, без да се разваряват.

Свинското се подправя със сол и черен пипер. Загрява се олиото и се запържват месото и лука около 2 мин. Залива се с 300 мл бульон и се готви под капак около 60 мин. на тих огън.

По средата на готвенето се добавят алабашът и морковите, като се сипва и останалият бульон. Поръсва се накрая с магданоза. Поднася се с картофите.