Свински котлети в доматен сос с кашкавалена коричка
за 3 порции, 60 мин
Продукти
1 клонка розмарин
1 скилидка чесън
1 глава лук
4 с.л. олио или зехтин
300-400 г домати на кубчета - може от консерва
сол, черен пипер
1-2 щипки захар
1 малка тиквичка
3 свински котлета без кост
80 г настъргано жълто сирене сирене – например кашкавал
3 с.л. заквасена сметана или леко изцедено кисело мляко
Приготвяне
Игличките розмарин се разбъркват с обеления наситнен или счукан чесън. Запържват се заедно с обеления наситнен лук в 1 с.л. загрято олио или зехтин.
Добавят се доматите, оставя се да заври и се подправя със сол, малко захар и черен пипер. Къкри под капак на средна температура 5 мин.
Тиквичката се нарязва на кръгчета с дебелина около 3 мм.
Котлетите се разрязват напречно на по 3 парчета. Подправят се със сол и черен пипер.
Месото се запържва в останалото загрято олио или зехтин от всяка страна за 2 мин.
Прехвърля се в тавичка и се залива с доматения сос. Покрива се с филийките тиквичка.
Смесва се настърганото сирене със сметаната и се залива отгоре.
Пече се в загрята фурна на 220 градуса 30 мин.