Свински котлети в доматен сос с кашкавалена коричка

за 3 порции, 60 мин

Кухня
07:50 - 22 Май 2021
5533
Свински котлети в доматен сос с кашкавалена коричка

Продукти

1 клонка розмарин

1 скилидка чесън

1 глава лук

4 с.л. олио или зехтин

300-400 г домати на кубчета - може от консерва

сол, черен пипер

1-2 щипки захар

1 малка тиквичка

3 свински котлета без кост

80 г настъргано жълто сирене сирене – например кашкавал

3 с.л. заквасена сметана или леко изцедено кисело мляко

 

Приготвяне

Игличките розмарин се разбъркват с обеления наситнен или счукан чесън. Запържват се заедно с обеления наситнен лук в 1 с.л. загрято олио или зехтин.

Добавят се доматите, оставя се да заври и се подправя със сол, малко захар и черен пипер. Къкри под капак на средна температура 5 мин.

Тиквичката се нарязва на кръгчета с дебелина около 3 мм.

Котлетите се разрязват напречно на по 3 парчета. Подправят се със сол и черен пипер.

Месото се запържва в останалото загрято олио или зехтин от всяка страна за 2 мин.

Прехвърля се в тавичка и се залива с доматения сос. Покрива се с филийките тиквичка.

Смесва се настърганото сирене със сметаната и се залива отгоре.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса 30 мин.