Свински шницели на клечка с песто пюре
за 4 порции, 70 мин
Продукти
500 г свинско филе или пилешко, пуешко
сол и черен пипер
1 с.л. брашно
4 домата
2 с.л. зехтин или олио
400 г картофи
125 г жълто сирене – може кашкавал
100 мл прясно мляко
2 с.л. готово босилек песто
Приготвяне
Обелените картофи се сваряват във вряща подсолена вода 20 мин. Настъргва се жълтото сирене.
Свинското месо се нарязва на 12 малки шницела – пържолки, овкусяват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното.
Всеки домат се нарязва на 4 дебели шайби.
Шницелите се запържват в загретия зехтин или олио за 4 мин. от всяка страна и се изваждат.
В същата мазнина се запържват доматите по 1 мин. от всяка страна.
Подреждат се с редуване една върху друга по 4 шайби домати и 3 шницела и се забождат с шишче.
Слагат се в тавичка, поръсват се със сиренето и се пекат в загрята фурна на 180 градуса 7-9 мин.
Картофите се намачкват и се разбъркват на пюре със загрятото прясно мляко и с босилек пестото.
Гарнират се куличките шницели.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.