Свински шницели на клечка с песто пюре

за 4 порции, 70 мин

Кухня
09:56 - 13 Август 2020
3056
Свински шницели на клечка с песто пюре

Продукти

500 г свинско филе или пилешко, пуешко

сол и черен пипер

1 с.л. брашно

4 домата

2 с.л. зехтин или олио

400 г картофи

125 г жълто сирене – може кашкавал

100 мл прясно мляко

2 с.л. готово босилек песто

 

Приготвяне

Обелените картофи се сваряват във вряща подсолена вода 20 мин. Настъргва се жълтото сирене.

Свинското месо се нарязва на 12 малки шницела – пържолки, овкусяват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното.

Всеки домат се нарязва на 4 дебели шайби.

Шницелите се запържват в загретия зехтин или олио за 4 мин. от всяка страна и се изваждат.

В същата мазнина се запържват доматите по 1 мин. от всяка страна.

Подреждат се с редуване една върху друга по 4 шайби домати и 3 шницела и се забождат с шишче.

Слагат се в тавичка, поръсват се със сиренето и се пекат в загрята фурна на 180 градуса 7-9 мин.

Картофите се намачкват и се разбъркват на пюре със загрятото прясно мляко и с босилек пестото.

Гарнират се куличките шницели.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.