Свински зеленчукови кюфтета с моцаела
за 8 порции, 45 мин
Кухня
06:58 - 21 Юли 2021
3216
Продукти
500 г мляно свинско месо
1 кг картофи
500 г тиквички
500 г моркови
1 глава лук
1 с.л. заквасена сметана
сол, черен пипер, риган, индийско орехче, див лук или зелените пера на пресен лук
6 яйца
200 г брашно
200 г настъргана моцарела
мазнина за пържене
кисело мляко
Приготвяне
Обелените картофи и моркови, почистените тиквички се настъргват на едро.
Добавят се обнелената и наситнена глава лук, риганът, нарязаният на дребно зелен лук, сол, черен пипер, индийско орехче, яйцата, брашното, моцарелата, заквасената сметана.
Разбърква се всичко и се омесва с каймата.
Оформят се плоски кюфтета. Пържат се в загрятата мазнина до златисто кафяво.
Гарнира се с кисело мляко.
Кюфтетата могат да се приготвят на фурна в тава с намазнена хартия за печене.