Свинско филе на хапки с фъстъци
за 2 порции, 20мин
Кухня
08:15 - 15 Май 2021
4534
Продукти
300 г свинско бонфиле или контрафиле - котлети без кост
2 стръка пресен лук
4 с.л. печени фъстъци без люспата
4 стръка кориандър или магданоз
2 с.л. зехтин или олио – вид по избор
2 с.л. готова чили паста – чили сос
Приготвяне
Свинското месо се нарязва на тънки малки филийки, пресният лук - на пръстенчета леко по диагонал, кориандърът се наситнява.
Загрява се зехтинът или олиото и се запържва месото до златисто само за около 3 мин.
Добавя се чили пастата и се пържи като се разбърква още 3-4 мин.
Поръсват се пресният лук и кориандърът. Гарнира се с фъстъците.
Ястието е идеално с варен жасминов ориз.