Свинско филе на хапки с фъстъци

за 2 порции, 20мин

Кухня
08:15 - 15 Май 2021
1618
Свинско филе на хапки с фъстъци

Продукти

300 г свинско бонфиле или контрафиле - котлети без кост

2 стръка пресен лук

4 с.л. печени фъстъци без люспата

4 стръка кориандър или магданоз

2 с.л. зехтин или олио – вид по избор

2 с.л. готова чили паста – чили сос

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на тънки малки филийки, пресният лук - на пръстенчета леко по диагонал, кориандърът се наситнява.

Загрява се зехтинът или олиото и се запържва месото до златисто само за около 3 мин.

Добавя се чили пастата и се пържи като се разбърква още 3-4 мин.

Поръсват се пресният лук и кориандърът. Гарнира се с фъстъците.

Ястието е идеално с варен жасминов ориз.