Свинско филе с чери и картофи

за 4 порции, 50 мин

Кухня
12:24 - 08 Ноември 2020
3469
Свинско филе с чери и картофи

Продукти

2 свински бонфилета

½ кг картофи

1-2 глави лук

3-4 с.л. зехтин или олио

20-25 чери доматчета

по 1-2 клонки мащерка и розмарин

150-200 мл бульон по избор

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените картофи се нарязват на тънки кръгчета и се слагат в тава.

Покриват се с лук, нарязан на полумесеци.

Посолява се, поръсва се с черен пипер и се полива с половината от зехтина или олиото.

Пече се в загрята умерена фурна до лек златист загар.

Нарязаното на едри парчета бон филе се подправя със сол и черен пипер.

Запържва се от всички страни в останалата загрята мазнина.

Прибавят се чери доматчетата цели и всичко се задушава за кратко.

Изсипва се върху картофите, слагат се клончетата розмарин и мащерка, сипва се бульонът и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.