Свинско филе с чери и картофи
за 4 порции, 50 мин
Продукти
2 свински бонфилета
½ кг картофи
1-2 глави лук
3-4 с.л. зехтин или олио
20-25 чери доматчета
по 1-2 клонки мащерка и розмарин
150-200 мл бульон по избор
сол и черен пипер
Приготвяне
Обелените картофи се нарязват на тънки кръгчета и се слагат в тава.
Покриват се с лук, нарязан на полумесеци.
Посолява се, поръсва се с черен пипер и се полива с половината от зехтина или олиото.
Пече се в загрята умерена фурна до лек златист загар.
Нарязаното на едри парчета бон филе се подправя със сол и черен пипер.
Запържва се от всички страни в останалата загрята мазнина.
Прибавят се чери доматчетата цели и всичко се задушава за кратко.
Изсипва се върху картофите, слагат се клончетата розмарин и мащерка, сипва се бульонът и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.