Свинско филе с круши и синьо сирене
за 3 порции, 30 мин
Продукти
400 г свинско бонфиле или контрафиле, нарязано на медальони
2 круши
1 с.л. лимонов сок
100 г синьо сирене
2 с.л. масло
сол и черен пипер
1-2 щипки червен пипер
1 с.л. кълнове или прясна билка по избор
Приготвяне
Свинските медальони се запържват в разтопеното маслото от всяка страна до златисто – по 2-3 мин., да останат сочни. Подправят се със сол и черен пипер и се изваждат.
Крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се поливат с лимоновия сок.
Задушават се около 2 мин. в същата мазнина и се поръсват с червения пипер.
Връща се месото, сипва се малко вода и къкри до готовност без да се разварява.
Гарнира се с натрошеното синьо сирене и се маха от огъня. Поръсва се с кълновете.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.