Свинско филе с круши и синьо сирене

за 3 порции, 30 мин

Кухня
11:05 - 23 Октомври 2020
4116
Свинско филе с круши и синьо сирене

Продукти

400 г свинско бонфиле или контрафиле, нарязано на медальони

2 круши

1 с.л. лимонов сок

100 г синьо сирене

2 с.л. масло

сол и черен пипер

1-2 щипки червен пипер

1 с.л. кълнове или прясна билка по избор

 

Приготвяне

Свинските медальони се запържват в разтопеното маслото от всяка страна до златисто – по 2-3 мин., да останат сочни. Подправят се със сол и черен пипер и се изваждат.

Крушите се обелват, нарязват се на кубчета и се поливат с лимоновия сок.

Задушават се около 2 мин. в същата мазнина и се поръсват с червения пипер.

Връща се месото, сипва се малко вода и къкри до готовност без да се разварява.

Гарнира се с натрошеното синьо сирене и се маха от огъня. Поръсва се с кълновете.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.