Свинско къри със зеле и ананас

за 4 порции

Кухня
09:16 - 18 Април 2021
1747
Свинско къри със зеле и ананас

Продукти

3 ч.л. къри на прах

200 г лук

2 скилидки чесън

400 г ананас - пресен или от консерва

400 г кисело или прясно зеле

4 с.л. олио

400 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

30 г филирани бадеми – белени и нарязани на люспи

150 г кисело мляко

4 порции свинско бонфиле - по 180 г всяка

20 г масло

4 клонки розмарин

 

Приготвяне

Кърито се загрява за кратко на сух тиган.

Обеленият лук се наситнява, обеленият чесън се счуква.

Ананасът се нарязва на парчета около 1 см.

Зелето се нарязва на фини ленти.

Олиото се загрява и се запържват лукът и чесънът 2 мин. на средна температура.

Добавят се зелето и 2 ч.л. къри и къкри още 1 мин.

Сипва се зеленчуковият бульон, овкусява се със сол и черен пипер и се вари 20 мин. на средна температура. Прибавя се ананасът и се готви още 5 мин.

Бадемите се запичат на сух тиган до златисто кафяво. Смесват се с киселото мляко.

Свинското бонфиле се поръсва със сол и черен пипер. Разтопява се маслото и парчетата се запържват до златисто кафяво от двете страни. Слага се в предварително загрята фурна на 170 градуса и се пече 5 мин. Добавят се клонките розмарин и се пече още 5 мин.

Свинското бонфиле се нарязва на филийки и се поставя върху киселото зеле. Гарнира се с розмарина от печенето и с бадемовото кисело мляко. Поръсва се с останалото къри.