Сьомга с тиквички , ябълка и млечен дип (или друга риба)
за 2 порции, 20 мин
Кухня
08:10 - 15 Май 2021
2351
Продукти
2 парчета сьомга филе по около 150 г всяко
1 ябълка
1 с.л. лимонов сок
100 г тиквичка на кубчета, леко сварена и отцедена
150 г кисело мляко
50 г крем сирене или заквасена сметана
1 с.л. наситнен копър
2 с.л. зехтин или олио
сол
Приготвяне
Ябълката се нарязва на кубчета и веднага се полива с лимоновия сок. Смесва се с кубчетата тиквичка.
Заливат се с добре разбъркан сос от киселото мляко, крем сиренето или заквасената сметана, копъра и сол
Филетата сьомга, добре подсушени, се запържват в загретия зехтин или олио от двете страни до златисто 2-3 мин., посоляват се.
Поднася се с млечния дип и е идеална с гарнитура от варени или пържени картофи.
Вместо сьомга по същия начин може да се приготви филе от друга риба.