Сьомга с тиквички , ябълка и млечен дип (или друга риба)

за 2 порции, 20 мин

Кухня
08:10 - 15 Май 2021
1386
Сьомга с тиквички, ябълка и млечен дип (или друга риба)

Продукти

2 парчета сьомга филе по около 150 г всяко

1 ябълка

1 с.л. лимонов сок

100 г тиквичка на кубчета, леко сварена и отцедена

150 г кисело мляко

50 г крем сирене или заквасена сметана

1 с.л. наситнен копър

2 с.л. зехтин или олио

сол

 

Приготвяне

Ябълката се нарязва на кубчета и веднага се полива с лимоновия сок. Смесва се с кубчетата тиквичка.

Заливат се с добре разбъркан сос от киселото мляко, крем сиренето или заквасената сметана, копъра и сол

Филетата сьомга, добре подсушени, се запържват в загретия зехтин или олио от двете страни до златисто 2-3 мин., посоляват се.

Поднася се с млечния дип и е идеална с гарнитура от варени или пържени картофи.

 

Вместо сьомга по същия начин може да се приготви филе от друга риба.