Сьомга в торба с джинджифил
за 2 порции, 30 мин
Кухня
16:47 - 12 Февруари 2019
6471
Продукти
2 парчета сьомга филе без кожа по около 150 г всяко или друга риба по избор, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. лимонов сок, 1 с.л. мед, 1 ч.л. настърган пресен джинджифил, 1 малка червена чушка – може люта.
Приготвяне
Добре подсушеното сьомга филе се подрежда върху хартия за печене или в плик за печене.
Полива се с марината от соевия сос, лимоновия сок, меда, настъргания джинджифил, нарязаната на малки шайби или кубчта червена чушка и се намазва от всички страни.
Хартията се загъва на торбичка. Пече се около 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.