СЗО: 15 000 проби доказват, че коронавирусът не е изкуствено създаден

Заразата произхожда от природата, категорични са екпертите

Новини
11:55 - 05 Май 2020
1385
СЗО: 15 000 проби доказват, че коронавирусът не е изкуствено създаден

Коронавирусът обикновено се предава сред прилепи и в момента около 15 000 изцяло секвенирани проби на коронавирус показват, че COVID-19 не е изкуствено създаден. Това обясни д-р Мария ван Керхове, технически ръководител на Програмата за извънредни ситуации към СЗО по повод твърденията на САЩ, че вирусът е излязъл от лаборатория.  

СЗО, Организацията по прехрана и земеделие (ФАО), Световната организация по здравеопазване на животните (ОИЕ) и различни отдели в Китай си сътрудничат, за да открият междинния посредник на новия коронавирус, за да се избегне повторното му предаване от животни на хора.

Според Майкъл Райън, изпълнителен директор на СЗО, организацията не е получила доказателства от САЩ, че вирусът е излязъл от лаборатория в Ухан. Той подчерта, че въз основа на доказателства като генетичната последователност и всички становища, получени от СЗО, вирусът произхожда от природата, а китайските учени поддържат контакти и си сътрудничат със света в обмяната на информация и данни в сферата.