Такос салата със зеленчуци, боб и царевица

за 6 порции, 30 мин 

Кухня
14:22 - 30 Ноември 2019
1068
Такос салата със зеленчуци, боб и царевица

Продукти

500 г мляно месо по избор

500 мл доматена салца – сос

3 чушки различен цвят

1 краставица

4 домата

1 консерва царевица

1 консерва червен боб или 400-450 г сварен и отцеден

2 ч.ч. крем сирене с билки

100 г гауда или друго настъргано жълто сирене – може кашкавал

1 пакет такос – царевичен чипс.

 

Приготвяне

Запържва се каймата на сух тиган до златисто кафяви гранулки. Добавя се половината доматена салца, разбърква се и се оставя да изстине.

Почистените чушки, краставицата и доматите се нарязват на кубчета. В този ред се слагат на пластове в купа.

Покриват се с пласт от смесените добре отцедени червен боб и царевица.

Крем сиренето се разбърква с останалата салца и се изсипва отгоре.

Покрива се с каймата и с настърганата гауда.

Най-отгоре се гарнира с натрошените такоси.

Салатата може да се гарнира и с картофен чипс.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с приложение за Никулден с акценти: "Шаранът - традицията и модерното", "Рибената чорба", "Рибната салата", "Топ 5 на сьомгата", "Риба специал", "Риба в тесто" и "Как се прави шоколадова торта с цвекло".

Очаквайте специалното издание за Коледа и Нова година на същата цена - 1 лев.