Такос салата със зеленчуци, боб и царевица
за 6 порции, 30 мин
Продукти
500 г мляно месо по избор
500 мл доматена салца – сос
3 чушки различен цвят
1 краставица
4 домата
1 консерва царевица
1 консерва червен боб или 400-450 г сварен и отцеден
2 ч.ч. крем сирене с билки
100 г гауда или друго настъргано жълто сирене – може кашкавал
1 пакет такос – царевичен чипс.
Приготвяне
Запържва се каймата на сух тиган до златисто кафяви гранулки. Добавя се половината доматена салца, разбърква се и се оставя да изстине.
Почистените чушки, краставицата и доматите се нарязват на кубчета. В този ред се слагат на пластове в купа.
Покриват се с пласт от смесените добре отцедени червен боб и царевица.
Крем сиренето се разбърква с останалата салца и се изсипва отгоре.
Покрива се с каймата и с настърганата гауда.
Най-отгоре се гарнира с натрошените такоси.
Салатата може да се гарнира и с картофен чипс.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с приложение за Никулден с акценти: "Шаранът - традицията и модерното", "Рибената чорба", "Рибната салата", "Топ 5 на сьомгата", "Риба специал", "Риба в тесто" и "Как се прави шоколадова торта с цвекло".
Очаквайте специалното издание за Коледа и Нова година на същата цена - 1 лев.