Таксиджия върна забравено портмоне на клиентка, отиде до дома й

Любопитно
21:00 - 16 Август 2019
7514
Таксиджия върна забравено портмоне на клиентка, отиде до дома й

Любопитна и поучителна случка с таксиметров шофьор, направил голям жест към клиентка разказа пред Lupa.bg бившата баскетболистка и някогашен капитан на националния ни отбор Тина Динева. Дамата поръчала такси от компанията "ОК Супертранс" от Военна болница, където била на процедури към столичния квартал „Павлово”. Минути след като слязла от колата и тръгнала към къщи, разбрала, че е изпуснала портмонето си в таксито.

След паниката, че вътре са всичките й документи плюс парите, жената се видяла в чудо какво да прави и побързала да се види с близки приятели, за да я посъветват как да постъпи. „В крайна сметка почти бях решила, че няма смисъл да правя каквото й да е, защото едва ли някой ще ми върне парите. Мислех, че или самият таксиметър ще го вземе, или някой клиент ще го прибере”, сподели Динева. 

Изненадата й била огромна, когато съседка й звъннала по телефона, за да й каже, че таксиметровият шофьор е намерил портфейла, открил адреса по личната й карта и дошъл до дома й, за да й го върне. Когато не я открил, звъннал на съседната врата.

Дамата държи да се знае, че е изненадана и трогната от постъпката на младия шофьор Илия Йосифов, който направил жеста да отдели от времето си, за да й спести тревогите и да я зарадва.

„В днешно време наистина такива хора са рядкост. Какво да кажа, освен че много му благодаря, има надежда”, сподели Тина Динева.