Тарикат източи чужда сметка, отива в затвора

Крими
11:59 - 21 Юли 2020
1272
Тарикат източи чужда сметка, отива в затвора

Рецидивист от Исперих ще лежи 10 месеца в затвора за това, че е теглил чужди пари. В петък състав на Окръжния съд одобри споразумение, постигнато между 25-годишния Янко С. и прокуратурата, с което той се е признал за виновен в това, че е използвал платежни инструменти без съгласието на титуляря, алармира ekip7.bg, .

На 16 септември миналата година в Исперих, в условията на продължавано престъпление, Янко използвал кредитна карта „VIZA CLASSIC“ и дебитна карта „MASTERCARD“, без съгласието на собственичката им, като изтеглил последователно суми на обща стойност 140 лева, които изхарчил за собствени нужди.

В съдебната зала бяха представени доказателства, че подсъдимият вече е възстановил изтеглената сума на пострадалата и след като магистратите се запознаха със споразумението и прецениха, че то не противоречи на закона и морала, го одобриха.

Според договорените в него параметри, исперихчанинът ще изтърпи наказанието си „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Янко С. е с начално образование, безработен и осъждан. В съдебната зала той заяви, че разбира в обвинен, признава се за виновен и съжалява за стореното.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.