Тарикат плаща обяда на катаджии

Новини
15:42 - 18 Май 2022
1477
Тарикат плаща обяда на катаджии

46-годишният водач Йордан С., предложил 50 лв. на пловдивски полицаи, за да не го тестват за алкохол, се изправя пред Пловдивския окръжен съд, след като прокуратурата внесе обвинителния акт срещу него. 

На 17 декември м. г. той в с. Ръжево Конаре, където работел. Към 23 ч. решил да отиде с лекия си автомобил „Ауди А6“ до близката бензиностанция, за да си закупи цигари. В същото време, на територията на РУ - Хисаря, се провеждала специализирана полицейска операция за безопасността на движението. На една от улиците в селото служител на МВР подал сигнал със стоп-палка на водача и той спрял.

Установено било, че Йордан С. не носел в себе си свидетелството за управление на моторно превозно средство. Полицейският служител му съобщил, че ще му бъде съставен фиш и наложена глоба за нарушение по Закона за движение по пътищата, както и че ще бъде тестван с техническо средство за алкохол. Като разбрал, че ще му бъде направена проба с дрегер, мъжът извадил от джоба си 50 лева и ги поставил в служебния полицейски автомобил. „Оставям ви парите, да си направите някой ден един хубав обяд“, казал Йордан. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Така било констатирано, че Йордан С. шофирал автомобила с 1,04 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.