Телепортация или: Семейство изминава 26 км за 1 минута

Преди това странни светлини се появяват в небето

Мистика
10:55 - 17 Март 2022
4749
Телепортация или: Семейство изминава 26 км за 1 минута

В началото на февруари 2022 г. се случва странен инцидент с трима граждани на Аржентина. Събитието все още не слиза от страниците на вестниците в южоамериканската държава. По някакъв невероятен начин семейството изминава 26 километра с колата си по магистралата само за 1 минута.

Според местния вестник Info Huella семейството от град Викторика, провинция Ла Пампа, кара колата си по магистрала 105 късно през нощта, като се прибира от съседната провинция Сан Луис. Когато семейната двойка и синът им стигат пътната арка на границата на двете провинции, изведнъж виждат много светлини в небето.

„Когато видяхме светлините, отначало помислихме, че това е отражение от осветлението на селскостопанските оранжерии на Викторика. Но след това разбрахме, че е нещо друго, защото все още бяхме твърде далеч от града“,

разказват един през друг тримата членове на семейството. След това, когато според семейството изминава само минута и дори по-малко, колата с тримата се оказва на булевард във Викторика, който е съвсем близо до дома на тримата. В същото време GPS устройството показва, че остават още 26 километра до дома, намиращ се на метри. Едва когато семейството спира до къщата си, GPS им внезапно се нулира.

Тримата членове на семейството приемат случилото се за даденост и дори не го обсъждат помежду си. Но на следващия ден майката, бащата и синът сякаш се събуждат от странната "кома" и започват да се питат какво точно се е случило. Тогава разбират, че спомените им са объркани и не знаят какво точно е станало, а още по-малко как така са изминали 26 километра от границата между двете провинции до дома им.

Медиите в Аржентина не разкриват самоличността и на тримата по тяхно искане, а само споменават, че това е фермерско семейство, което живее в предградията на Викторика. Има предположения, че извънземни са отвлекли семейството, тъй като явлението „липсващо време” е много характерно за подобни случаи. Особено като се има предвид факта, че в Ла Пампа през 1983 г. е документиран случай на отвличане на човек на име Хулио Платнер от извънземни.

След като историята с изминаването на 26 километра за по-малко от минута се разпространява в медиите и социалните мрежи в Аржентина, се появява версия, че семейството може да е попаднало в пространствено-времеви портал. Как и защо е станало, остава загадка.