Телешко карпачо с печурки, маслини, рукола и пармезан

за 4 порции, 25 мин

Кухня
09:16 - 18 Ноември 2022
1970
Телешко карпачо с печурки, маслини, рукола и пармезан

Продукти

3 с.л. зехтин

сол и черен пипер – по-едро смлени

400 г говждо/телешко филе

100 г печурки

½ лимон

30 г зелени маслини без костилките

30-40 г рукола

35 г пармезан

 

Приготвяне

4 плоски табли или чинии се намазват тънко със зехтин и се поръсва с малко сол и черен пипер.

Телешкото филе се нарязва на 16 еднакви тънки филийки. Начукват се до много тънко между прозрачно фолио. Подреждат се по 4 върху таблите.

Печурките се почистват и се нарязват на много тънки филийки.

Изцежда се лимонът и 1-2 с.л. сок се разбърква с останалия зехтин, сол и черен пипер. С дресинга се овкусяват печурките.

Маслините се нарязват грубо. Смесват се с печурките и с руколата.

Салатата се разпределя върху карпачото – телешкото сурово овкусено месо.

Поръсва се с едро настъргания на люспи пармезан.

Поднася се с допълнително сол и черен пипер за поръсване.