Tелешко с гъби шийтаке

за 4 порции, 20 мин

Кухня
19:31 - 25 Август 2020
5864
Tелешко с гъби шийтаке

Продукти

600 г телешко месо

20 г пресен джинджифил

1 люто червено чушле

100 г лук

150 г гъби шийтаке

1 лайм или ½ лимон

6 с.л. олио

6 с.л. соев сос

2 с.л. мед

наситнен пресен кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Обеленият джинджифил се нарязва на тънки ивички.

Лютото чушле се почиства от семките и се нарязва на пръстенчета.

Обеленият лук се нарязва на филийки, гъбите шийтаки - на четвъртинки.

Телешкото месо се нарязва на тънки ивици.

Загрява се 4 с.л. олио и се запържват заедно джинджифилът, лютото чушле, лукът и гъбите на силен огън 2-3 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица.

Сипва се останалото олио, загрява се и се запържва телешкото месо 4-5 мин. до златисто кафяво.

Полива се с изцедения сок от лайм или лимон и със соевия сос. Добавя се медът и се разбърква.

Връщат се зеленчуците и се разбърква всичко на котлона.

Поръсва се с кориандър или магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.