Телешко (свинско, пилешко) на хапки с фъстъци
за 2 порции, 20мин
Кухня
09:28 - 11 Септември 2020
4268
Продукти
300 г телешко месо без кост - или свинско, пилешко, пуешко
2 стръка пресен лук
4 с.л. печени фъстъци без люспи
4 стръка кориандър или магданоз
2 с.л. олио
2 с.л. чили паста – чили сос
Приготвяне
Телешкото месо се нарязва на тънки малки филийки.
Пресният лук се нарязва косо на пръстенчета. Кориандърът се наситнява.
Загрява се олиото и се запържва месото до златисто около 3 мин.
Добавя се чили пастата и се и се готви с разбъркване още 3-4 мин.
Поръсва се пресният лук и кориандърът.
Гарнира се с фъстъците.
Ястието е идеално с варен жасминов ориз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.