Теменужка Петкова ли е новата Деси Атанасова?

Тя бе министър на енергетиката в последните две правителства на Бойко Борисов

Политика
17:04 - 15 Февруари 2024
2541
Теменужка Петкова ли е новата Деси Атанасова?

Теменужка Петкова се очертава дясната ръка на Бойко Борисов в парламента след като Десислава Атанасова стана конституционен съдия, твърдят депутати от формацията.

Бившата министърка вече стои на първия ред до Борисов и движи административните дела в парламентарната група  на ГЕРБ-СДС.

Реалният лидер Бойко Борисов формално бе само член на групата, докато Деси Атанасова беше начело. Дуловчанката стоеше неотлъчно до него на първия ред, а сега там е Теменужка.

Теменужка Петкова не е с имидж на ярка партийна фигура, а през годините се изявява по-скоро като експерт. Тя бе и министър на енергетиката в последните две правителства на Бойко Борисов. А това също не изглеждаше да е нейната роля. Дотогава кариерата на Петкова бе в държавната администрация, но в областта на финансите и финансовия контрол.

Тя е завършила УНСС с магистратура по счетоводство и контрол. Преминала е обучения в областта на вътрешния одит в публичния сектор в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на държавната финансова инспекция в Министерството на финансите на Португалия.