Тениски с надпис "Нищо не ме плаши, жена ми е българка" по улиците на Париж

Новини
18:13 - 03 Юли 2019
49764
Тениски с надпис "Нищо не ме плаши, жена ми е българка" по улиците на Париж

Тениски с надпис "Повече нищо не ме плаши, жена ми е българка" са хит по улиците на Париж. Това твърди в своя публикация в социалната мрежа Фейсбук журналиста и писател Божидар Чеков, който от над 35 години живее във френската столица.

Ето какво написа той:

По улиците на Париж, а може би и в провинцията, се появиха фланелки със странен текст. "Повече нищо не ме плаши, ЖЕНА МИ Е БЪЛГАРКА!" Буквите изпъкват добре, бели са, на черен фон. За да няма грешка, българското знаме също присъства.
Знам, че много нашенки се женят за чужденци. Техния брой не спира да расте. Явно на международната сцена, българската жена е конкурентноспособна. Да се разнася славата й по френския пазар, отпечатана върху фланелки, е постижение обаче което ме озадачава. Какво е оценил толкова авторът на текста у българката, за да го направи обществено достояние. Той не се е запознал с нея на нива или в завод. Заводи вече няма, а на жените по нивите никой не обръща внимание. Тогава къде? На плажа, на купон или в университета? На плажа, нашенките са без задръжки. Купонджийки са от класа. Знаят да готвят и поддържат дома. В какво друго може българката да надвишава французойката? Може би леглото? Там в тъмната стая, "всяка жена сърце, която има, може да люби без да е красива..." 
Притеснен съм въпреки всичко. Дали не става дума за лека подигравка, със скрит намек за нещо друго. Френския хумор понякога е много тънък. Нещо липсва в тази обява. И притеснението ми няма да мине, докато не срещна французойка с подобен текст на гърдите, но за българския мъж!