Терор в транспорта: Рейсове? Столичани се возят в "пещи" без климатик на 40 градуса

В автобуси 260 и 5 ТМ, както и в трамваите 20 и 22 няма и грам вентилация

Новини
13:41 - 19 Юли 2023
3465
Терор в транспорта: Рейсове? Столичани се возят в "пещи" без климатик на 40 градуса

Градският транспорт се превърна в най-големия душманин за пътниците в непоносимите жеги. Не е за вярване, но по основни автобусни линии при над 40 градуса на слънце, се движат стари, очукани автобуси, в които климатик няма. Няма и никаква вентилация, убеди се репортер на Lupa.bg. Същата жалка картинка се вижда и в трамваи, пътуващи по централни маршрути в София.  
 

Излишно е да се обяснява как се чувстват столичани между 13 и 18 часа в обществените потрошки. Докато в новите тролейбуси, рейсове и трамваи климатиците все пак работят и на пълни обороти и опитват да наваксат жегата навън, в автобуси като 260 и заместителят на трамвай №5 – 5 ТМ, е истинска пещ. Едва-едва, колкото да се отчете, работят и климатиците в автобус 63, който превозва пътници чак до "Златните мостове".

Вероятно заради ужасната топлина вътре в мотрисата, в понеделник, жена припадна на спирка „Бъкстон” и се наложи линейка от Спешна помощ да я откара в „Пирогов”.

 
На пълен терор от страна на обществения транспорт са подложени всички живеещи по бул. "Цар Борис III" в кварталите „Бъкстон”, „Овча купел”, „Павлово” и „Княжево”. Които са принудени да ползват автобус 5 ТМ заради „вечния” ремонт на релсите на трамвай Петицата. Или както саркастично отбелязват някои експерти - за времето, отделено за реконструкция, в Китай строят цели градове.

Та почти всичките автобуси 5 ТМ са разнебитени и стават единствено за автогробище, но не – в момента превозват хиляди пътници, които нямат никакъв избор. Като подарък – във въпросните мотриси вентилацията е нула, а ако издържиш 4-5 спирки е достатъчно за топлинен удар.

Ситуацията в рейс 260 не е за описване. В нагорещените ламарини е пълен мор, а маршрутът е достатъчно дълъг, тъй като вози огромна маса от пътници – от "Петте кьошета" чак до „Княжево”.