Терзиев гневен: Новото мнозинство пак саботира софиянци

Добруването на столицата става заложник на политикани, отсъди кметът

Топ
13:34 - 22 Февруари 2024
2096
Терзиев гневен: Новото мнозинство пак саботира софиянци

"Мнозинство в Столичния общински съвет днес отказа да разгледа доклада ми, за да могат гражданите на София да санират сгради с евросредства.
Удълженият от МРРБ срок за кандидатстване даваше възможност на общинските съветници да постъпят отговорно и парите да не бъдат загубени. Но новото опозиционно мнозинство отново саботира софиянци. Последният срок изтича на 29 февруари". Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. 

Във вторник (27 февруари) СОС ще проведе извънредно заседание за санирането и в решението ще може да се запише, че влиза в сила веднага.  

"Фактите говорят сами - добруването на София за пореден път става заложник на политическото говорене. Вместо да предприемат реални действия в услуга на гражданите, опозиционното мнозинството прикриха бездействието си с политиканстване.
Въпреки това ние като общинска администрация ще намерим решение за финансирането за саниране на сгради. Но е крайно време изпратените от гражданите общински съветници да започнат да съдействат на същите тези граждани.

И да отговарят на въпросите: заслужават ли софиянци да плащат по-ниски сметки за отопление? Заслужава ли европейска столица да получи еврофинансиране? Ако отговорите са "да" - защо днес отхвърлихте тази възможност?" написа още градоначалникът.