Тиквено чътни с ябълки и чили
за 6 бурканчета, 40 мин
Кухня
12:27 - 09 Декември 2020
3794
Продукти
1 тиква - около 800 г
40 г пресен джинджифил
3 червени люти дребни чушлета
100 г лук
200 г захар
2 ябълки - около 150 г
1 ч.л. сол
200 мл ябълков сок
120 мл ябълков оцет
Приготвяне
Джинджифилът се обелва и се нарязва на тънки филийки.
Лютите чушлета се разполовяват надлъжно, изчистват се от семките и се нарязват на фини ленти.
Обеленият лук се наситнява.
Почистените от кората и семките тиква и ябълки се настъргват едро.
Тиквата, ябълките, лукът, джинджифилът, лютите чушлета, захарта, солта, ябълковият сок и ябълковият оцет се смесват и се слага да кипне с разбъркване.
Къкри 30-40 мин., докато в сместа остава видима следа при разбъркване.
Сипва се веднага в бурканите се затварят плътно. Обръщат се горещи върху капачките за 5 мин.