Тиквено чътни с ябълки и чили

за 6 бурканчета, 40 мин 

Кухня
12:27 - 09 Декември 2020
3794
Тиквено чътни с ябълки и чили

Продукти

1 тиква - около 800 г

40 г пресен джинджифил

3 червени люти дребни чушлета

100 г лук

200 г захар

2 ябълки - около 150 г

1 ч.л. сол

200 мл ябълков сок

120 мл ябълков оцет

 

Приготвяне

Джинджифилът се обелва и се нарязва на тънки филийки.

Лютите чушлета се разполовяват надлъжно, изчистват се от семките и се нарязват на фини ленти.

Обеленият лук се наситнява.

Почистените от кората и семките тиква и ябълки се настъргват едро.

Тиквата, ябълките, лукът, джинджифилът, лютите чушлета, захарта, солта, ябълковият сок и ябълковият оцет се смесват и се слага да кипне с разбъркване.

Къкри 30-40 мин., докато в сместа остава видима следа при разбъркване.

Сипва се веднага в бурканите се затварят плътно. Обръщат се горещи върху капачките за 5 мин.