Тина Търнър лично планирала погребението си

Певицата искала да засенчи това на Арета Франклин, към която изпитвала непоносимост

Топ
15:10 - 13 Юни 2023
6409
Тина Търнър лично планирала погребението си

Легендарната Тина Търнър, издъхнала на 24 май тази година, приживе лично е планирала погребението си, след като е разбрала, че има здравословни проблеми. Задокеанската преса предава, че причината прочутата певица да се заеме с плановете за изпращането по своя последен земен път е, че тя е искала то да бъде по-голямо от това на колежката ѝ Арета Франклин, с която в продължение на десетилетия не бяха в добри отношения.

Американските медии припомнят, че след като изпълнителката на "Respect", носителка на общо двадесет престижни награди "Грами", почина през 2018 година, близък до нейната конкурентка разкри, че между тях е имало "разгорещено съперничество в музикално отношение", посочвайки, че Тина не мисли да позволи на Арета да я задмине дори в смъртта, пише dir.bg. По онова време тя вече се бореше с известни усложнения, започнали след трансплантацията на бъбрек, дарен ѝ от нейния съпруг Ервин Бах.

"Не се страхувам от мисълта, че ще умра", казва преди това в свое интервю родената в Тенеси звезда, чиято кариера, подплатена с общо седем статуетки от Националната академия за звукозапис на САЩ, води началото си от нощните заведения на Сент Луис.

След думите ѝ източник на едно от изданията в страната посочи, че "тя иска нейното опело да засенчи това на Франклин".

Враждата между тях избухна, след като Бионсе определи Търнар като кралица в рамките на церемонията по връчване на отличията "Грами" през 2008 г., което не се прие добре от Арена, изказала се впоследствие публично за ситуацията, описвайки я като "проява на безвкусица".

"Егото ѝ трябва да е наистина голямо, за да си мисли, че е единствена", отговори Търнър, след като научи за въпросното изявление.

"Тина избра дизайнерски дрехи, които да носи във вечния си покой, освен това се спря на персонализирана катафалка, която да пренесе ковчега ѝ до възхитителното място, където се намира запазения от нея гроб. Церемонията определено ще хвърли сянка върху тази на Арета", каза тогава източникът.

"Това ще бъде нейното последно и най-голямо шоу."

Непоносимостта между певиците води началото си от 1987 година, малко преди развода на Тина и Айк, когато се заговори, че Арета е имала тайна връзка с партньора на колежката си.