Тийнейджър без книжка премаза 3-годишно, баща му потули ужаса

Детето е прието в реанимация с опасност за живота

Топ
12:17 - 03 Август 2020
2681
Тийнейджър без книжка премаза 3-годишно, баща му потули ужаса

17-годишен тийнейджър прегази с опела си 3-годишно дете в Червен бряг. Според очевидци на тежката катастрофа, младежът е карал с около 80 км/ч в населеното място, плътно зад друг лек автомобил и настоява, че не е видял момченцето.

Детето сега е в болница, с опасност за живота и лекарите правят всичко възможно, за да го спасят.

След като отнесъл момченцето, джигитът дори не спрял, а продължил. На мястото на инцидента веднага дошъл баща му, който е бивш служител в системата на МВР. Той опитал да защити сина си, като обявил пред разследващите, че той е шофирал автомобила, предаде Glas.bg.

Десетките свидетели на ПТП-то обаче го разобличили и синът му трябвало да признае за безотговорното шофиране.

Майката на момченцето се чуди защо въпреки това 17-годишният младеж е на свобода, а не в ареста и е защо е бил тестван само за алкохол, а не и за наркотици. Според Петя Иванова причината той да не е задържан е именно фактът, че баща му е бивш колега на полицаите. Жената твърди още, че бащата на младежа и е предлагал пари, за да прикрие гнусното ПТП, което синът му е причинил.

Тя не вярва, че виновникът ще понесе отговорността си и според нея ще се измъкне, като ще замине при майка си в чужбина, докато нещата отшумят. Glas.bg научи обаче, че днес младежът ще бъде задържан и ще му бъдат повдигнати обвинения.