Тийнейджър прегази 3-годишно дете в Плевен и избяга

Новини
08:40 - 05 Август 2020
2548
Тийнейджър прегази 3-годишно дете в Плевен и избяга

Ужасен инцидент едва не отне живота на 3-годишно момче в Плевен през изминалия ден, когато кола помита детето от тротоара пред дома му, съобщава Нова тв.

Очевидци твърдят, че зад вола на автомобила е стоял 17-годишен младеж, който се е движел с висока скорост, губи контрол върху превозното средство и помита момчето, играещо си в зелените площи на тротоара. След това бяха от мястото на инцидента.

10 минути по-късно на мястото пристига бащата на въпросния шофьор, твърдейки, че не синът му, а самият той е управлявал автомобила. Мъжът предлага помощ и подкрепа на семейството, чието дете е откарано по спешност в болница.

Момченцето е поставено веднага на апаратно дишане, а скоро след това лекарите са му направили операция, която е стабилизирала състоянието му и понастоящем се смята, че животът му е вън от опасност.

Родителите на пострадалото дете са категорични, че шофьор е 17-годишният младеж и заподозряха опит за подкуп от страна на баща му, за когото по непотвърдена информация се знае, че е бивш полицай.

Полицията е задържала младежът, който на свой ред отказа коментар, а адвокатът му - Иван Вачев, заяви, че ще говори пред медиите, когото се изясни кой всъщност е управлявал колата по време на инцидента.