Тодор от Згориград бил убит от свой съселянин заради 200 бона

Освен за пари, екзекуцията е и за отмъщение, предполагат разследващите

Крими
20:21 - 03 Август 2019
11288
Тодор от Згориград бил убит от свой съселянин заради 200 бона

В дъното на жестокото убийство на Тодор Кулин от врачанското село Згориград стоят пари и отмъщение, съобщава агенция BulNews.

На 3 юли мъжът бе открит от свои роднини размазан от бой в локва кръв. При аутопсията съдебните медици преброили 14 удара в главата с твърд предмет, който по-късно се оказа щанга.

По неофициална информация от дома на Кулин липсват около 200 000 лева, които са от продажбата на животни.

Убиецът дори е счупил стъклото на паркираната в двора кола на Тодор, откъдето взел около 1200 лв. от жабката. На този етап липсва официална информация за извършителя на престъплението, но хора от разследването твърдят, че е от селото на жертвата.

При претърсването на имота криминалистите намерили в сейф 4-цифрена сума в долари, до които убиецът така и не стигнал. Това ги насочило да търсят други мотиви, освен кражба. Така при разпитите на хората, работили през годините за мъртвия, се установило, че той е посягал и е имал сексуални контакти с всички жени, на които е давал работа. Затова се предполага, че убийството е и за отмъщение. 

Наблюдаващият прокурор Камелия Трифонова поясни, че „вероятно заподозреният и жертвата са се познавали, тъй като арестуваният бил от врачанския край“. С малко късмет разследващите стигнали до самия извършител, който в момента е с постоянна мярка „задържане под стража“.

До този момент обаче разследващите така и не успели да научат къде са парите, изчезнали от дома на Тодор.

Преди да бъде задържан истинският извършител на престъплението, полицията арестува двама души - мъж и жена. Поради липсата на доказателства те бяха освободени.