Тодор Живков пръв видял НЛО на Луната

От Москва му изпратили снимки от кацането на американците

Мистика
17:02 - 05 Април 2019
10487
Тодор Живков пръв видял НЛО на Луната

Най-дълго управлявалият България в новата ни история – Тодор Живков, съвсем не е бил чужд на темата за НЛО и извънземни. Още след първия полет на човека в Космоса през 1961 г. той започва да разпитва за Юрий Гагарин. Нарежда на БАН да му направят справка за постиженията в изучаване на околоземното пространство. При посещенията си в Москва винаги се интересува дискретно и за космическата програма.

Така постепенно комунистическият диктатор стига до въпроса има ли живот извън Земята. Намира начин да разбере повече за това, че и руснаците и американците са създали големи екипи от учени и военни, които се занимават с тази тема. Според приближени на Живков той се е дивял на аутопсиите на малки човечета в американския щат Ню Мексико след катастрофата на летяща чиния през 1947 г., както и на подобни експерименти и необичайни срещи в Сибир и Урал.

Тодор Живков става и първият българин, който вижда иноземци и корабите им на Луната, твърди близкият до Ванга Петър Баков от Петрич, който повече от 40 години прекарва близо и до  пророчицата и е автор на няколко книги за нея. Именно от Ванга Баков научава за засиления интерес на Тодор Живков към НЛО. Бившият първи разказал на Ванга, че видял на Луната същества, които не приличат на човеци. Те ходели от двете страни на американските астронавти, които кацнали през 1969 година на земния спътник. Лентата със записите му дали от Москва, защото там от близо следели американците и силно се конкурирали във всичко, свързано с изучаване на  Космоса.

„Американците видяха иноземците първи, а руснаците следяха цялото слизане и стъпване на Луната и му бяха изпратили записите. Дебнеха се едни други. В началото едните мислеха, че съоръженията са на другите, а другите си мислеха обратно”, казва Петър Баков за Тодор Живков и интереса му към кацането на Луната. Баков е бил близък и със самия Живков. Затова твърди, че бившият първи му е показвал снимки, които получил пак от руснаците и на които се виждали извънземните. „Аз съм ги видел при него на снимки. Показвал ми ги е. Това беше доста преди 1989 г.”, разкрива Петър Баков. Той обаче не крие, че много бързо самият Тодор Живков е бил принуден да скрие дълбоко лентата с видеозаписите от кацането на Луната и снимките. Това е станало по нареждане от Москва.

Американците също скриват дълбоко най-важните подробности за кацането на Луната. Първите астронавти там - Нийл Армстронг и Едуин Олдрин виждат НЛО и други бази на земния спътник, и това е една от най-дълбоко пазените тайни на НАСА. Десетилетия по-късно Армстронг все пак потвърждава истинността на твърденията за НЛО по време на лунното им пътешествие, но не влиза в подробности.

„Засекретиха се дълбоко, но Живков вече знаеше много, от което никой тук си нямаше и хабер”, кълне се Петър Баков. Той твърди, че Ванга му е разказвала как НАСА и Москва знаят за НЛО на Луната, но крият. „Ванга казваше, че ония горе, дето са ги видели американците, са им казали – дотук. Били високи цели 4 метра. Пазят се само първите снимки, промъкнали се до Земята. После ония всичко като с нож са отрязали, запис, звук, картина. Само Ванга знае що е станало, без да са й прожектирали записите. Знаеше и повече, но мълчеше”, казва Петър Баков.