Тома Томов получи голямата награда на Balkan MEDIA Awards 2023

Актуални новини
16:53 - 27 Май 2023
3109
Тома Томов получи голямата награда на Balkan MEDIA Awards 2023

Журналистът, коментатор и наблюдател на международни събития Тома Томов бе отличен с голямата награда за цялостен принос на XII-ото издание на Balkan MEDIA Awards 2023 в Българския културен център в петък вечер, съобщиха организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Свободното слово в България бе сред основните теми на събитието. За първи път бяха връчени и награди в категория "Най-любим журналист" с гласуване в социалните мрежи, а първото място с най-много гласове спечели Василена Гръбчева от Нова телевизия. В челната шестица бяха Анжела Димчева от в. Труд и SofiaPress.com, Стефи Стаменова от БНР, водещата Диана Радева от Euronews Bulgaria, Георги Крумов от телевизия "Туризъм" и водещата Инес Димитрова от Code Fashion TV и Code Health TV.

С награда "Най-добър телевизионен и радио редактор" бе отличен Иво Тодоров от Нова Тв и БНР, в категория "Телевизионна мисия" проф. Андрей Чорбанов връчи приз на Светослава Рудолф от телевизия "България 24". Отличие за "Телевизионна публицистика и актуални новини" получи редакторът на "Денят" Гергана Маринова от България он ер, а с наградата "Най-бързо развиваща се медийна група" бе отличена Code Media Group.

Призът "Най-добър международен журналист" бе за дългогодишната и професионална дейност на Николай Кръстев, а "Журналист без граници" отличи Оля Ал-Ахмед, редактор в сайта Факти.Бг. В категория "Най-добър медиен дебют" призът бе за предаването "На среща с Цвети Радойчева " в телевизия БГ+/Българе.

Церемонията съвпадна със 17-ия рожден ден на организаторите. "Нашият екип отбелязва и една голяма крачка в своето развитие - агенцията вече е част от Global Leaders - международната платформа за доказани професионалисти в различни области", каза водещата на церемонията и съорганизатор на събитието,  журналистката и пиар Патриция Кирилова.

Специални гости на събитието бяха Бюлент Елиток - поет, сценарист, драматург, собственик на издателството и председател на Дружеството на турските писатели - гр. Бурса, Фехми Енгиналп - есеист, мемоарист, литературен изследовател, собственик на издателство "Алп Яйънларъ", Хилми Хашал - поет, издател на списанието "Елиз едебият".

Сред гостите бе и председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който се включи в благотворителната кампания на ВИП Комюникейшън в подкрепа на онкоболния колега Николай Диковски. За кампанията дариха децата от Комплекс за социални услуги за деца и семейства в град Роман и три от Центровете за настаняване от семеен тип в град Лом, съобщиха организаторите.