Томов: Опитите с рестрикции да се чака политически резултат са опасни

Трябва да се създадат максимално справедливи условия за партийните битки, заяви зам.-шефът на ЦИК

Новини
14:05 - 06 Септември 2022
1573
Томов: Опитите с рестрикции да се чака политически резултат са опасни

„За мен днес е най-българският празник, защото е резултат изцяло на усилието, което нашият народ е вложил, за да постигне Съединението. Почти всички други дати, които празнуваме, са свързани все пак и с някакво външно участие”. Това коментира Цветозар Томов, заместник-председател и говорител на ЦИК, в ефира на предаването „Твоят ден” по Nova news.

Според експерта, политиците ние си ги правим такива, каквито са, с начина, по който гласуваме и с равнището на политическа култура, която имаме. „Нашата работа е да се опитаме да създадем максимално справедливи условия за политическите битки в едни избори.

По отношение на секциите в Турция, Централната избирателна комисия просто изпълнява закона такъв, какъвто е. Колкото до промяната в изборното законодателство, не е моя работа да коментирам закона, а да го изпълнявам, бидейки член на ЦИК. Всякакви опити с рестриктивни мерки да постигнем определен политически резултат в изборите са много опасни”, каза Томов.

Относно машинното гласуване, експертът коментира, че всички хора, които ще получат ангажименти, които изискват достъп до машините, минават през проверки и получават този достъп с решението и съгласието на ЦИК.