Тошко: Лицемерието на ПП-ДБ ме изкарва от равновесие

Може да има кабинет, ако има партии с практична програма и конкретни цели, каза председателят на ПГ на ИТН

Актуални новини
11:25 - 12 Септември 2024
962
Тошко: Лицемерието на ПП-ДБ ме изкарва от равновесие

Ако има партии, които изработят изготвена практична програма с конкретни цели и срокове и застанат зад нейното изпълнение, може да има кабинет. Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Преди един месец, когато предлагахме правителство на база приоритети и програма, които да се изпълняват от експерти, ПП-ДБ казваше, че това е бягане от отговорност. Сега обаче поддържат тезата ни. Това лицемерие ме изкарва от равновесие", допълни той. 

Според него решението на ВАС по казуса с двете фракции на ДПС засилва усещането за политическа намеса в съдебната власт. "Медиите трябва да притискат хората, за които се смята, че упражняват влиянието си там. ВСС, ако е нелегитимен и след като е свалил Гешев, би трябвало да се върне той на поста. Законът за съдебната власт беше променен толкова некадърно, че си остана същият. Парламентът трябва да приеме практически незаконни мерки, защото нещо му харесва. Същите, които пищят срещу сегашната ситуация, я създадоха", смята Йорданов. 

От своя страна в кулоарите на парламента Станислав Балабанов спомена, че ИТН първа е предложила промяна на избирателната система и сега не вярва на идеята на Борисов за смесен вот.