Тошко: Вече имаме доказателства, че КС е политически обвързан

Съдебната реформа е кьопаво изпълнена, отсъди шефът на Пг на ИТН

Новини
16:44 - 26 Юли 2024
2193
Тошко: Вече имаме доказателства, че КС е политически обвързан

Имаме вече доказателство, че КС е политически обвързан. Това заяви Тошко Йорданов за решението да съда за промените в основния закон.

Частта със служебните кабинети остава, отбеляза той като посочи, че това е политическата част в промените в Конституцията. И то остава, защото вотът е 6 на 6. Десислава Атанасова и Билазелков са политически назначения, отново посочи депутатът от ИТН. Той припомни, че именно служебните кабинети правят изборите.

Съдебната реформа е кьопаво изпълнена, категоричен бе Тошко Йорданов. Най-страшното е, че КС е политически орган вече, опасява се той. Лошите конституционни реформи са опасни за цялото общество , по мнението му.

Десислава Атанасова е вносител на тези кьопави предложения, изтъкна народният представител. Сглобката си овладя КС, смята Йорданов. ПП-ДБ излязоха глупаците в сглобката, по думите му, тъй като предложенията им били отрязани с шут. Христо Иванов е лош юрист, е констатацията на депутата от ИТН.

В човешки план са наивни глупаци, коментира още той ПП-ДБ. Ако бяха жени, щяха да са бременни с 6 деца от ГЕРБ, убеден е Тошко Йорданов.