Тръмп и Пенс са още чисти от коронавируса

Тестваха американския президент след като военен в Белия дом се разболя

Актуални новини
20:19 - 07 Май 2020
1731
Тръмп и Пенс са още чисти от коронавируса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс са дали отрицателна проба за новия коронавирус, след като американски военен, който работи в Белия дом, се оказал заразен, съобщи днес говорител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Военният бил идентифициран от телевизия Си Ен Ен като личен помощник на Тръмп.

"Неотдавна бяхме уведомени от медицинския екип на Белия дом, че член на американската армия, който работи в комплекса на Белия дом, е дал положителна проба за коронавирус. Президентът и вицепрезидентът след това дадоха отрицателна проба за вируса и остават в чудесно здраве", обяви говорителят Хоган Гидли в изявление.

Досега Тръмп е бил изследван поне два пъти за коронавирус и всичките му проби са отрицатели. За последно той се подложи на тест на 2 април.

Телевизия Си Ен Ен съобщи днес, че член на ВМС на САЩ, който служи в елитно подразделение, зачислено към Белия дом, се е заразил с коронавирус. По информация на американската медия членовете на това подразделение работят в непосредствена близост до президента и семейството му.

По данни на университета "Джонс Хопкинс", който води статистика въз основа на сводки от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани над 1,22 милиона случаи на заразяване с коронавирус, а починалите са повече от 73 400, отбелязават световните агенции.