Тръмп и Си Дзинпин претендират за титлата "Личност на годината"

В краткия списък претенденти са и основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг

Свят
15:50 - 10 Декември 2019
1250
Тръмп и Си Дзинпин претендират за титлата "Личност на годината"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският лидер Си Дзинпин влязоха в краткия списък на претенденти за титлата „Личност на годината“, според редакторите на списание „Тайм“ (Time), предава ТАСС.

Тръмп вече за четвърта година претендира за титлата, а през 2016 г. става неин собственик. Списъкът се състои от 10 кандидати, в който влизат адвокатът на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани и говорителят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, която стана „централна фигура в процедурата по импийчмънт“ на американския лидер.

В краткия списък претенденти са и основателят на компанията „Фейсбук“ Марк Зъкърбърг, шведската екоактивистка Грета Тунберг, министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн, а също така и футболистка, полузащитник на отбора на САЩ и американския отбор Рейн Меган Рапино.

В списъка се включени и участниците в масовите простите срещу намерението на властите на Хонконг да приемат законопроект за екстрадицията, който ще позволи да бъдат екстрадирани нарушители в континентален Китай.