Трима арестувани за потъналия нощен клуб в Белград

Претовареният „Фристайлър“ цопна в реката в новогодишната нощ

Новини
13:30 - 03 Януари 2023
2294
Трима арестувани за потъналия нощен клуб в Белград

Трима души, сред които и един гръцки гражданин, бяха арестувани във връзка с инцидента, който се случи в новогодишната нощ на плаващия нощен клуб „Фристайлър“, когато обектът потъна в реката, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Изслушването на задържаните е насрочено за сряда в прокуратурата.

Тримата са арестувани по подозрение, че са  извършили престъплението „тежко деяние против общата сигурност с умисъл за предизвикване на обща опасност“.

Задържаните са заподозрени, че на 31 декември 2022 година са позволили на платформата да се качат по-голям брой хора от капацитета на обекта, който

поради това потъва частично и по този начин е застрашена безопасността на голям брой хора.

Заподозрените са задържани до 48 часа.

Плаващият нощен клуб „Фристайлър“ започна да потъва през новогодишната нощ, тъй като на него се намираха значително повече хора от предвидения капацитет.  От полицията след инцидента съобщиха, че всички гости на обекта са евакуирани. Лекарска помощ потърсиха две жени.

Кметът на Белград Александър Шапич заяви, че според информациите, с които разполага, причината за потъването на „Фристайлър“ е, че на него са се качили два до три пъти повече хора, отколкото е позволено, и че поставените понтони на платформата не са били със същата издръжливост като по-ранните. Той обяви, че ще има по-строг контрол и сурови наказания и че ще се търси наказателна отговорност на виновните.