Труп на македонка, издъхнала през януари, се оказа позитивен за COVID-19

89-годишната жена издъхнала от пневмония във Велес заедно със сина си

Свят
00:15 - 11 Април 2020
10072
Труп на македонка, издъхнала през януари, се оказа позитивен за COVID-19

Tялото на жена от Северна Македония, което е било открито на 6 април, а е престоявало от януари, е било тествано положително за COVID-19. Бруталният случай стана публичен след потвърждение на министъра на здравеопазването на западната ни съседка Венко Филипче този следобед. 

Жената е починала от коронавируса най-вероятно в началото на новата година. Трупът на 89-годишната македонка е бил открит от полицията, заедно с този на сина й. 

Аутопсията е показала наличие на коронавирусната инфекция в дихателната система на жената. Не е ясно дали синът й се е заразил. Тя е била сляпа, а той е имал психични проблеми, разкриха още местните власти. Справка на Lupa.bg за посочения от македонците адрес на издъхналите, сочи, че там е една от големите детски градини на града. 

"Като имаме предвид, че тази година имахме много повече грипоподобни симптоми при пациентите и числеността им бе значително по-висока, в сравнение с миналата година, този случай може би само потвърждава, че Македония е внесла коронавируса много отдавна - от януари", коментира здравният министър.