Тумба преби баща и син с брадви и дървени колове

Новини
20:13 - 09 Август 2022
2895
Тумба преби баща и син с брадви и дървени колове

Тумба от 10-12 човека нахлула в частен дом и нанесли бой на бащата и сина с брадви и дървени колове. Сбиването е станало между жители от два ломски квартала. 

На 09.08.2022 г. около 00.40 ч. е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в ломския кв. „Младеново“. Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала – баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес. По техни данни, минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина в ломския квартал „Стадиона“ нахлули около 10-12 човека, част от които познавали, а други не.

Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали, като  47-годишният мъж е с отстранен далак и оставен за лечение в МБАЛ Лом. Неговият баща също е настанен в същата болница, с данни за счупени ребра. Оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени. Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в ломския квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния – на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

Към момента за 24 часа са задържани 3 лица, съпричастни към извършването на побоя. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Според местните, причина за разпрата е стара люта вражда между две фамилии. По неофициална информация всичко започнало в събота вечерта. Тогава в дискотеката в Лом между двама братя на 24 и 26 години от кв. „Младеново“ и група роми, живеещи в района на стадиона, възникнал скандал. Той прераснал в юмручна свада, вследствие на което пострадал по-големият брат.