Тумба роми пребиха шофьор на автобус, пълен с туристи

Рейсът е закачил автомобила на побойниците, което е предизвикало гнева им

Актуални новини
17:47 - 25 Юни 2024
6543
Тумба роми пребиха шофьор на автобус, пълен с туристи

Шокиращо видео се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. На него се вижда как група роми бият шофьор на автобус пред ужасените погледи на пътуващите в него. Случката е от събота на път в Ловешко, а автобусът е бил с туристи, става ясно от публикация на Станислав Пеев във фейсбук.

"В събота е тия боклуци са нападнали автобус с туристи в Ловешко, пребили са шофьора (в болница е), а колежката е в шок", написа мъжът, чийто коментар ще спестим по обясними причини.

Автобусът е закачил лек автомобил, пътуващите в него слизат да видят какво е станало.

След като тумбата роми главоломно започва да се увеличава и скачат да бият шофьора, хората от автобуса се обаждат на 112 и викат полиция, като обясняват, че събралата се тълпа на Карлуково ще пребие човека и те нищо не могат да направят. Чуват се уплашените им викове. 

"Преди се мятаха пред коли в София, за да дерат пари от шофьорите. Тия са майстори на спорта и спора", кментират хора под видеото.

А авторът му Станислав Пеев твърди, че има информация, че ромите са вадили ножове и бухалки.

Единият от биячите - 36-годишен от с. Карлуково, е задържан в РУ Луковит, след като е нанесъл средна телесна повреда на 51-годишен мъж, а друг 20-годишен участник в спречкването е установен и продължава работа по установяване на точното му местонахождение, съобщава GlаsNews.

Според полицията повод за конфликта е лек пътен инцидент без пострадали от 22 юни на пътя Карлуково-Луковит. Шофьорът на автобуса е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение.