Турските власти откриха стоки за над 1,6 млн. лв. в наш автобус

Стоката била закупена в Румъния

Новини
14:29 - 09 Юли 2020
1255
Турските власти откриха стоки за над 1,6 млн. лв. в наш автобус

Турските власти, отговорни за охраната на границите, са открили голямо количество нелегални стоки в пътнически автобус с българска регистрация, който влязъл в Турция през ГКПП Дерекьой/Малко Търново, съобщиха турски медии.

Автобусът е бил претърсен в района на село Ергене, окръг Текирдаг, от екипи на жандармерията по получен сигнал. В превозното средство били намерени значителни количества внесени контрабандно стоки - електронна техника, електронни цигари, часовници, лаптопи и др., на обща стойност 6,5 млн. турски лири (1,6 милиона лева). Задържани са двама души, които са обвинени за нелегален трафик. При разпита в полицията те признали, че стоката била закупена в Румъния и пренесена пак с автобус до България. В България, за да я вкарат нелегално в Турция, я прехвърлили в българския автобус с варненска регистрация, който превозвал пътници за Турция.

Автобусът бил проследен от турските власти при влизането си от ГКПП Дерекьой. Когато превозното средство спряло за почивка на една отбивка на магистралата, екипите на жандармерията предприели претърсване и открили нелегалната стока. Следствието продължава, предстои задържаните двама души да бъдат предадени на съда. Пътниците са били прехвърлени в друг автобус и продължили за Истанбул.