Тутанкамон имал извънземен пръстен

Камата му била направена от метеорит

Мистика
14:44 - 22 Септември 2019
11186
Тутанкамон имал извънземен пръстен

Откритата преди почти 100 години гробница на фараона-юноша Тутанкамон продължава да изненадва. Известно е, че починалият на 19-годишна възраст владетел е погребан в набързо построена гробница, но с несметни богатства. Тяхното изучаване продължава. Наскоро бе съобщено, че археолозите са открили „извънземен” пръстен в гробницата на Тутанкамон.

Мистериозният пръстен съдържа изображение на странно хуманоидно същество. Предполага се, че върху пръстенсе намира образа на бога Птах - в митологията на Старото египетско царство той е създател на света с мисъл и слово, а по-късно е считан за бог на занаятите. Бог Птах е изобразяван в облекло, представляващо цяло платно, което обгръща тялото му така, че да се виждат само китките на ръцете му, а в ръцете си държи жезъл, наречен Уас. Изображението върху пръстена от гробницата на Тутанкамон много наподобява на Птах, но изследавотелите имат много уточняващи въпроси.

Съществото върху пръстена е по-скоро хуманоидно подобно, отколкото традиционното изобразяване на бог Птах. Освен това „извънземният“ не стои върху нещо, а се извисява заедно с предметите около него, сякаш лети или левитира във въздуха. Учените смятат, че това е знак за наличието на извънземни способности. Пръстенът показва много различни обекти, целта на които все още не е ясна. Пръстенът на Тутанкамон датира от 600 г. пр. н. е. Според вярванията на египтяните Птах е съществувал преди 15 хиляди години. Това поставя въпроса - кой всъщност е изобразен на пръстена?

Не са малко изследователите, които предполагат, че египтяните са подържали контакт с представители на извънземни цивилизации. Като доказателство се изтъкват рисунки в пирамидите, които показват напреднали технологии - например, самолети и вертолети, каквито в Древен Египет не е доказано да са съществували.

През 1925 г. в саркофага на Тутанкамон е открит кама, която по това време не е изследвана за материала, от който е направен. ПРеди няколко години италиански учени установяват, че металното острие е направено от метеоритен материал и има неземен произход.

Професор Франческо Поршели от Торинския политехнически институт, който участва в това проучване, отбелязва, че кинжалът на Тутанкамон под формата на 35-милиметрово железно острие е обект на спор от самото начало на неговото откриване. Факт е, че железни изделия, използвани в Древен Египет, са намирани сравнително малко. С помощта на рентгенови лъчи е установено, че сплавта, от която е направена камата на Тутанкамон, съдържа освен желязо, десет процента никел и половин процент кобалт. По онова време в Древен Египет е невъзможно да се направи такава легирана стомана, затова учените предполагат, че острието е направено от метеоритен материал. Между другото, подчертава Поршели, египетски папирус съобщава за „желязо, което лети от небето“, така че не е трудно да се предположи, че това острие е направено от „небесен метал“.