Убиецът Полфрийман проси пари от българите

Австралиецът помоли във Фейсбук да му бъдат дарени средства, защото не го искали на работа

Новини
10:39 - 22 Август 2020
3658
Убиецът Полфрийман проси пари от българите

Австралийският убиец Джок Полфрийман публикува във Фейсбук профила си призив да му бъдат дарени пари, тъй като не може да започне работа. „Беше ми предложена платена работа, но след това те се притесниха, че може да възникне проблем заради легалния ми статут“, обяснява Полфрийман.

През септември се навършва една година, откакто Апелативният съд в София освободи предсрочно от затвора австралиеца, който бе осъден за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Въпреки че присъдата му беше 20 години, той излежа 12 от тях и беше пуснат на свобода от тричленен съдебен състав с мотива, че се е поправил. Решението на съда предизвика противоречиви реакции в обществото.

В своя пост обаче Джок Полфрийман твърди, че българските власти незаконно не му позволяват да напусне България. „Правителството все още отказва да признае решението на съда, че съм свободен и година по-късно все още твърдят, че съм затворник без право да напусна страната“, пише той.

Полфрийман още не е платил нито лев обезщетение на родителите на убития с нож от него студент Андрей Монов. Той бе осъден да плати 400 000 лева кръвнина.