Убиецът Семерджиев сменил няколко отбора заради некадърност

Футболистът е започнал в "Ботев", но бързо е освободен

Общество
22:01 - 06 Юли 2022
8834
Убиецът Семерджиев сменил няколко отбора заради некадърност

Георги Семерджиев, който снощи уби две млади жени в тежка катастрофа в София, е бивш футболист на Ботев и не е създавал проблеми при предстоя си в Пловдив. 

"Беше кротък и скромен в Ботев. Не е създавал проблеми. Той беше тогава на около 20 години - младо момче и не е бил проблемен", заяви съотборник на Семерджиев в периода му в "Ботев". Семерджиев игра на поста нападател и пристига в Ботев през втория полусезон на сезон 2008-2009. Тогава Ботев води битка за оцеляване и се спасява след успех над Вихрен в предпоследния кръг с 3:1 в Пловдив. 

Той пристига с трансфер от Родопа Смолян през зимата на 2009 г. заедно със Здравко Станков и Мирослав Тодоров. Семерджиев обаче играе само в три мача за "Ботев" и след това е освободен. 

Започва като титуляр в първите двама мача за втория полусезон срещу Черноморец в Бургас - загуба с 1:2 и играе 74 минути, а единственият му пълен мач за "канарчетата" е срещу "Левски" в Пловдив - загуба с 0:1. Той играе още в един мач срещу "Локомотив" София, загубен с 0:4 и влиза като резерва през второто полувреме. Мачът се играе на стадион "Българска армия" заради наказание на Ботев от мача с "Левски".

След това попада в групата за мача с "Литекс", а после е освободен. 

След Ботев играе в "Спортист" Своге, а още докато е играч на тима от Своге е арестуван за черно тото през 2010 г. Реално той става един първите играчи играли в А група арестувани за черно тото, а преди това през 90-те години има арести на играчи от "Янтра" Габрово. 

Кариерата му като футболист не е никак успешна има едва 16 гола, а е бил нападател. Сменил е общо пет отбора и приключва с футбола на 25 години.