Убили Георги в Борисовата градина за пари

Марсел отказа да дава показания срещу брат си

Новини
14:12 - 18 Юни 2019
7367
Убили Георги в Борисовата градина за пари

„Става въпрос за пари - това му бяха буквалните думи." Това разказа днес пред съда криминалният психолог Мария Раданова, която е разпитвала по-малкия брат на подсъдимия за убийството в Борисовата градина Йоан Матев - Марсел.

След убийството пък Йоан Матев „бил превъзбуден, в много странно състояние“. Йоан просто "видял някакво случайно момче, искал да му вземе парите и случайно го намушкал с нож". "Просто го е видял да стои на някаква пейка сам.", бяха основните моменти от преразказа на психоложката днес, описващи цялото безумие и фатално стечение на обстоятелства на 2 юни 2015 г.

Както е известно, случката тръгва да се разплита, след като съученичка на Йоан - Стефания, се свързва във фейсбук с момче от кръга на убития Георги - Константин Малчев. На срещата със Стефания отиват освен Константин и Лора Крашевска - гаджето на убития тийнейджър.

Показанията на непълнолетния по-малък брат Матев обаче след това дават истинския тласък на разследването и след 18 месеца в "тупик" е задържан Йоан. Включително, благодарение на показанията на Марсел пред разседващите, е намерен нож в шахта край мястото на убийството.

После обаче още на старта на същинското дело в СГС Марсел отказа да дава показания срещу брат си. Той не е разпитван пред съдия по-рано, и така показанията му "увисват" от процесуална гледна точка.

А по намерения нож не са открити следи от ДНК след дългия престой в шахтата.